2015. június 27., szombat

Alzheimer a Sötét Tartomány(?)

Nem vette észre ahogy leépült, nem vette észre és így nem tudott reagálni. Néha felejtett, aztán többet, de betudta egy előírt nyugtatónak, a pánikbetegség árnyától e-képpen szabadulva.
 Felejtett és emlékeket vesztett, ám úgy vélte agya szelektálja a már végkép hasznavehetetlen emlékeket. -Lenyelte a dolgot, de már azt nem, mikor eltévedt és azt sem, hogy órákat várt egy nyitásra, mikor ez teljesen szükségtelen volt, azaz ekkor már nem! -Ekkor már az agy elmagyarázta a miérteket és az tudomásul véve, szinte átvette a vezérlést bizonyos időkbe, bizonyos dolgokba a test felett.
 Késő volt! a lehetőség elmúlt és az
Alzheimer-kór felületi diadalt aratott és a férfi, már egy intézetbe találta magát, tulajdonképen nem is zavarta! Persze a ismétlődő rituálék listája növekedett és ekkor már a pisztolyához nem volt hozzáférése, miként az akaratához sem.
 A test másodlagossá vált, az igények le redukálódtak és a demencia látszólag elsöprő győzelmet aratott! -Ilyenkor  kérdezik a hozzátartozók, DE ISTEN, MIÉRT ENGED!!!
 Vannak kik a karmát vélik felfedezni a dologba, a férfit már ez messziről nem érdekelte. Néha, de tényleg néha felmerülnek tiszta pillanatok és rákacsint a realitás átka, hogy etetik, hogy pelenkázzák és a beszéddel is gondjai vannak. Ekkor a düh töltötte el, és kést, vagy bár milyen ölőeszközt kereset, a szégyenérzet, a megalázottság, kiszolgáltatottság teljes lelki csapást mért rá, rá, egy hajdan volt tűzoltóra aki életek százait mentette és most NINCS KI ŐT MEGMENTSE!!!
 De ezek a percek hamar elmentek, és hónapról hónapra ritkában érkeztek. Az élet furcsa fintoraként sok idétlen ember kábszerre, alkoholra hivatkozva, legszívesebben a halálát akarná, TEHER A TÁRSADALOMRA. S ha ő még mikor ÉLT nem mentette volna ki az egyik ilyen átkozódott az éppen ittasan karambolozott bohócot, most nem gondolkozhatna így.  Ám ember és ember között nagy a különbség, és az is marad, majd csak az ÚR színe előtt lehet okoskodni, illetve bánni a rosszindulatot sétálva a pokol irányába.
 A férfi már látta a poklot, mert bár teste és elméje sebzetten a létbe él, az Isten már megmutatta az utat és a következő, emelkedett új életet. S akkor miért is szenved a test(?) a MINDENHATÓ az emberek reakcióira kíváncsi, s nem igazán elégedett a látottaktól. Viszont egy biztos, az ÚR a mennyet szánja ezen betegeknek, és már a vegetálásuk alatt be-be engedik őket, hogy lássák és csodálják a lélek számára szánt csodát, mert igen, ha tetszik ha nem, ISTEN LÉTEZIK!

"Az Alzheimer-kórban szenvedő beteg és a család

A hozzátartozó számára a demencia súlyossága fokozódásával egyre nagyobb teher hárul. Ő is áldozata a betegségnek, éppúgy, mint a beteg. A krónikus lefolyású, évekre kiterjedő betegség óriási erőfeszítést igényel. Ezért folyamatosan elérhető, egyéni igényeihez igazított segítség szükséges. De ez egyelőre csak néhány USA-beli Alzheimer központban megoldott. Az USA-ban az Alzheimer-kór a 3. legköltségesebb betegség, a kiadások pedig a betegség súlyosbodásával egyre csak nőnek."

Idézetbe foglat anyag: Wikipédia
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /