2015. június 9., kedd

A Néma Lány

 Nem volt feladat, azaz a túlélésen kívül nem volt. Persze ez is soknak tűnt egy elátkozott világba, ahol minden sarkon a halál leskelődőt, jót nem ígért, csupán a szenvedés néhány kegyetlen percét.
 Járvány volt, egy értelmes vírus tombolása mely őrjöngő szörnyekké változtatták az emberek többségét. Akadt ki időben bunkerbe menekült, néhányan a Hold néhány kolóniájára telepedtek, s volt a többség aki nap nap-után a életbemaradásért küzdött.
 Voltaképp nem sok remény volt, hosszú tervezés tök fölösleg, fegyver nélkül meg énekelhet is az ember, élete másodpercekbe mérhető. -Itt illik megjegyezni, hogy kurva mázlistaként engem egy bunker oltalmazott, míg híre nem ment, hogy Isztambulba akad egy gyógyír, remény a dolgok visszafordítására. Igaz a károk már hatalmasak és az, hogy a Föld miként is éledhet újra évek és sok erőfeszítés bevitelével bontakozhat ki.
 -Jövő(?) hát jelen esetben messze nem érdekelt, annyit tudtam, hogy meg kell találnom a néma lányt és megtudni a tudását, kivágva agyából azt a bizonyos chipet melyért megbízóim tulajdonképpen kiküldtek, bízva egy halállal megállítható a járvány.
 Személy szerint nem tudom, miként azt sem, mikor is fog a napvitorlákkal hajtott hajónk a Szent Izabella megérkezni a hajdani Konstantinápolyba, már csak azért sem, mert cellák lemerülve és már két napja tomboló vihar késlelteti a haladást, Gibraltár hadikikötőjének maradványai között horgonyozva, távol a parttól, távol a haláltól.
 Na igen, a víz jó, a megtisztogatott néhány sziget szintén jó, ám a kontinensek csak a bunkerekbe reményteljes, a szigetek pedig az élelem miatt kelletek, ezek voltak a bunkervárosok mentsvárai. Az viszont már nem, mikor a szállítmányok partot érnek, akkor minden fegyveres kell és a még működő páncélkocsik. Kicsit ironikus, de többe kerül a főbb bunkervárosok életbetartása, mint amennyi jövőt jelenthetnek, azaz eddig! Ugyanis néhány tudós talált egy feljegyzést a néma lányról, akitől igazából ered az egész pestis, a hadsereg remek kísérlete, mely túlemelkedett mindenen és világvége közeli állapotot eredményezett.
 Kacifántos story, ráadást a fő felelősök a Holdra menekültek az első hullámmal, és talán színesbe szemlélik az itteni 
Armageddon minden rohadt pillanatát. Valahol megértem őket, kaptak egy megbízást, hogy csökkentsék az emberiség létszámát 2,5 milliárdra, s ők belevágtak...
 Szóval ilyen a jelen és csak elképzelésem akadhatott milyen lehet Isztambul. Elképzelésem és néhány műhold kép, ami arról biztosított, hogy a városba nyüzsögnek a fertőzöttek, és tíz kommandóssal azt a nemes küldetést kaptuk, hogy forgassuk fel a várost és szerezzük meg a chipet. -Hülye helyzet, mint ez a átokverte vihar és azt is sejtettem, hogy ha egyszer megérkezünk, nem valószínű, hogy élve kikeveredünk, a hajó nélkülünk fog visszatérni és a néma lány nélkül. A néma lány nélkül, akik a betegek istennőként tiszteltek.
 S akkor mire ez az egész(?) a magam részéről, úgy vélem reménykeltés, de egy barátom szerint a chip nem a gyógyírt tartalmazza, hanem a Holdon lévő városok koordinátáit. Igaz, tény, nincsenek űrhajóink, erről is gondoskodtak a nagy terv kiagyalói, ám voltak nukleáris tölteteink...a Föld bosszúra szomjazott...    
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /