2015. május 3., vasárnap

Isten(?)

 Istennek tartották, és tény számos merényletet túlélt, meg volt hozzá a lehetősége...vagy tényleg istennek számított. Bár ez most a Földön nem sokat jelentett, míg a csillagerő a leszakadt gyarmatokat csatolta vissza, hisz a belső rendszernek és cégeinek kell az erőforrás, az anyabolygón az anarchisták vették át a hatalmat.
 Furcsa volt, mert míg a gyenge rendészeti erőket felmorzsolva átvették szinte az egész planétán az uralmat, volt cél. Ám mikor nem tűnt mérvadónak a birodalmi erő, az anarchista csoportok egymásnak estek. Ráadást, mint sajátos bónusz, a rendet elutasítva a gyárak égtek, a szántókat a gaz falta fel és az anarchiába hitt emberek milliói éheztek.
 Nehéz idők voltak, nehezek és véresek, és ekkor megváltóként tért vissza a birodalom ura hatalmas haderejével, kegyelmet nem ismerve perzselte fel sorra az anarchisták fellegvárait. A háború komisz volt, hiszen a FÖLDRŐL volt szó, és a tűzerőt korlátozva kellet használni, de mert az emberiséget újra egyesítő isten, aki csupán császárnak mondta magát, kellő képességgel rendelkezve felemésztette az összes ellenállást. -A rend visszatért és a megtorlás véresre sikeredett. A császár jól tudta a könyörület a gyengék eszköze, övé a haderő!
 Persze ez ellentmond sok állítással, ám azok csak állítások, mert ahol engedett, a történelem folyamán a hatalom, a káosz ütötte fel csontszín fejét, pokolt hozva a pokolt már rég elfelejtő emberiségre. Nos ez volt az ok, hogy az isten nem ismerve könyörületet, minden lázadásban érintettet likvidáltatott. S egy esztendő sem kellet visszatértét követőn, a anyabolygón ismét a rend honolt és a rendészetet megszüntetve, létrehozta az őrség nevű, inkább katonai szervezetet, melynek feladatává tette a rend fenntartását, a bűnüldözés tehát beolvadt e új védelmező erőbe.
 Persze a szenátus egyből jött a morális érvekkel, majd mikor az őrség létét nem tudták meggátolni, a halálbüntetés ellen hadakoztak. A császár figyelve a folyamatokat, egy gyűlés alkalmával szót igényelt és kijelentette, lesz halálbüntetés!
- A jog a bűnözőknek? De kérem tisztelt szenátorok, a jogukat a gyilkosok, felforgatok, korrupt tisztviselők elveszítették, mikor  önön döntésük keretében, megszegték a törvényt! A törvény megszegése egyenlő a jogok elvesztésével! a császár így szólt azon a bizonyos decemberi napon és mert ellentmondani egy istennek nem igen szokás, és a érvelés is logikusnak tűnt, lenyelték a mérget és rájöttek, a birodalom szenátusa addig működik  zökkenőmentesen, míg az nem keresztezi a halhatatlannak tartott császár akaratát. S mert istenlétét sem kérdőjelezték meg, hiszen 100 planétát terelt vissza a birodalom kebelére, mikor az már szinte csak a naprendszer bolygóiból állt, ez olyan érdem volt, mely valóban emberfeletti, és az sem elhanyagolható, hogy a cégek és a haderő teljes egészébe az isten mögött sorakoztak, esélytelen volt, bár mily lázadás, az anarchisták sorsa nem egy követendő példának számított...

 " A császár halhatatlan, a császár megtestesülése egy tökéletes harci android, bölcs, középkorú férfi külsővel. Az emberiséget irányító és uraló isten, azaz a császár egy szuperszámítógép fizikai kivetülése. Ezen információk szigorúan  bizalmasak, az emberek soha nem tudhassák meg az igazságot, a titok vigyázói pedig az inkvizítorok. "
                                                                                   ( részlet a Pápai zárt irattár EREDENDŐN c. védett kódexéből. )              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /