2015. május 31., vasárnap

Begyűjtök

 ...az emberi birodalom galaxisokra terjedve a vég pereméig húzódik. Sok idegen faj keresztezte az ember útját, az erősekkel megalkudott a gyengéket leigázta és a FÉLELMETESSEL élet-halál harcát vívja.
 A szentszék mely a Földről dönt mindenről és mindenkiről végtelen erővel rendelkezik, végtelennel... Persze a förtelem is kifogyhatatlan erőket mozgósítva zúzza, döngeti a birodalom falait. S bár a belső világok úgy képzelik, az emberiség a legfőbb irányító hatalom, mára 2721-re a haderő emberanyag hiányába szenvedve tizenéveseket kénytelen vezényelni a frontra, akiket születésüktől katonának képezvén, egyféle janicsár módszer keretében...

 Az Orientál csatahajó méltóságteljesen közeledett a Di-x nevű bányász planéta felé, a csillagközi monstrumon már készülnek a begyűjtök, a napi cél 10000 gyermek felszállítása. - Kellet a katona a hadseregnek, és a Toborzó Iroda tette a feladatát, kiszuperált, harmadrangú bitangokból hozva létre a begyűjtő egységeket, melyekre három birodalmi tiszt felügyel, bőven utat adva a fosztogatásoknak is.
 S mit szól a Vatikán(?) semmit. A belső rendszerek védelme érdekében kell a katona, és a toborzás messze nem pótolja a szükségleteket, így a távoli perembolygókat feláldozva tömegével hurcolják el az egy esztendős gyermekeket és a haderő különleges erődjeibe képzik és készítik  fel a mielőbbi bevetésekre.
 Persze a begyűjtőhajók álcázva, kalózbárkáknak tűnnek, a birodalom ezt a titkát nem engedheti kiszivárogni, hiszen akkor megszűnne a bizalom, megszűnne a tisztelet és lázadások is kitörhetnének.
 S hogy a begyűjtök hallgassanak, a birodalom remek módszert talált ki. A martalócok néhány bolygóra kiterjedt "államot" alkotva csak azon belül mozoghatnak, ezt a titkos rendőrség remekül felügyeli. Az orvostól a könyvtárosig egy zárt világot alkotnak, még a média is teljes kontroll alatt áll, s bár ez egyféle rabság, a fizetség kimagasló. Aki vállalja, vagy büntetésből száműzik egy ilyen bolygóra nem sírja vissza a nagyvilágot. -Tulajdonképpen mindennek ára van, oda-vissza.

 A leszállóegységek kirajzottak, a Di-x szürke légörvényei óriás tányérokként élték életüket, a bányászok pedig az aranyat vájták az ipar részére.
  Még nem villantak fel a planéta véd-ágyúi, még nem tűntek  fel a bolygóőrség cirkálói, a "toborzás" terv szerint zajlott és a katonai gépezett éppen a Di-x túloldalán sorakozott fel, egy állítólagos ellenséges támadás kivédése érdekében...
-Meg lesz a 10000! vélte a vezénylő tiszt, nem akarva gondolkodni és nem akarva moralizálni, otthon neki is volt két kisfia...     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /