2015. július 22., szerda

Rejtély Mindhalálig / Rejtély ciklus része /

 Egy szánalmas másodpercig Mark a ragyogó égi óriásra tekintet, érezni kívánta a nap égető erejét, mert ez a illúzió világ már kezdte szétszedni elméjét. -Semmit nem értett, pár órája még üres volt minden, élet sehol, most zajlik az élet zakatol az üzem, de akik működtetik, kísértetek, mert a tárgyak érinthetők, az élők meg szellemképek, furcsa víziók.
 Ironikus, a kormány egy francos találkozóra küldte, egy Istenháta mögötti faluba, és még a találkozó meg sem történt és a világ, vagy is az idő kifordulva normál medréből eszelős dolgokat produkált.
-Szép remények. sóhajtotta a férfi, miközben a teherautó oldalán lévő tolózárakat a sofőr ki pontosan a garat széléhez tolatott, kalapáccsal sorra nyitotta. A gabona ömleni kezdett, a szilárdsága ellenére folyni kezdett, miközben lent a lábuk alatt a behordócsiga szorgalmasan vonszolta utasait.
 Természetesen a sofőr is káprázat volt, ám a por nem és Mark a folyó gabonát érintve, az sem tűnt hamisságnak. -Ösztönösen cselekedett, végül is molnár volt egykor, így a pár szem gabonát a szájába ejtett és ráharapva a szemekre, konstatálta a búza acélos. Ez persze most semmit nem jelentett, a férfi ugyan tudta ez bő darakihozatalt jelent, ám számára az volt a legfontosabb, hogy kikeveredjen e tébolyult helyzetből és végre találkozzon azzal a valakivel, akiről csak annyit tudott, Kitti néven fog bemutatkozni, ami az ügynök világba, még férfit is takarhatott. -S miért ezen elhagyott, azaz most élő malom(?) mert ez lett volna a találkozás helye, talán pontosan azért mert a faluvégén magasodott és a kutya sem járt a gaztól felvert épülethez, megfelelőnek bizonyulva egy titkos találkozóra.
 Bár így belegondolva a férfi egyszerűbb módot is talált volna, de ez volt az utasítás, és a parancs az parancs, nem csak a hadseregben.
 

 Nem tudta mitévő legyen, a garattól eltávolodott, a por kellemetlen volt és talán valamit tennie kellene, igaz messze nem volt elképzelése mit is tehetne egy össze-vissza csapongó időviharba.
 A feje még fájt, és hülye gondolat, de úgy festet, most is ingyen "vásárolhatna" a boltba, de ez nem boldogította. A kijárat, a nyitott kapu felé indult, a cselekvés csak pótlék volt, a megoldás nagyon is ismeretlen. Már csak tíz lépés volt és elhagyhatta a malmot és újra besétálhat a közeli faluba, mikor egy kép, egy kétdimenziós női alak bontakozott ki a semmiből, majd, mintha széthullott volna, immár egy három dimenziójában teljes nő jelent meg és lépett Mark elé.
-Késtem? tudakolta a kék szemű hölgyemény, ruhája elegáns volt, de még is sportos, nem volt kétség a laza öltözék fegyvert is tartogatott.
-Kitti?! csodálkozott az ügynök, a belépés is megdöbbentette, ám az, hogy előkerül az a személy, aki miatt ide vezényelték, már fel sem merült a férfiban, túl sok volt már, túl sok mindenből.
-Hívhatsz így is. mosolyodott el a jövevény, és még mielőtt Mark előhozakodhatott volna kérdésáradatával, Kitti megelőzve a lényegre tért.
-Hallottál már a a nagy hadronütköztetőről?
-Ki nem, már jó ideje üzemel, és bár születtek fekete lyukak dögével, a pokoli ízék szinte azonnal elpárologtak.
-Ja, mondhatni, de ez a részecskegyorsító, ami már 2008-tól teremti az aggodalmat bekrepált, de nem egy földet elnyelő fekete lyukat hozott létre, hanem, gondolom tapasztaltad kicsavarta az idő, relatív egységét.
- Szóval, világvége? firtatta Mark, rohadtul átkozta azt a húsz évvel ezelőtti időt, mikor az a szar beüzemelt.
„- Egy fekete lyuk drámai hatást gyakorolhat az időre, jobban lelassítja, mint bármi más a galaxisban, ezáltal egy természetes időgéppé válik.” / Hawking Professzor./

 Még nem állt össze a kép, de ahogy beugrott a híres elméleti fizikus megjegyzése, kezdett egy forma alakot ölteni.
-Van egy terv, és van egy feladat, visszamegyünk a beindítás évébe és szabotáljuk a programot, felrobbantsuk a létesítményt és minden adatott megsemmisítünk, ha kell a tudósokkal együtt.
- Ezért rendeltek ide???
-Nem, ezért is késtem, vagy nem. A baj bekövetkezett és módosult minden.
-Jó, már csak az a kérdés hogyan?
-Mint látod, az idő furcsán de hátrafelé mozog, el kell jutnunk Svájcba és ha szerencsénk van, be csöppenünk a 2008. esztendöbe. S mint láthattad, van néhány kütyüm, ezek által a távolság nem gond, és még az időbe is bele tudunk nyúlni, kihasználva e új és katasztrofális folyamat sajátos mechanizmusát.
-Időgép az időzavar ellene. fintorodott el a férfi, de a tapasztalatai alapján, nem kételkedett a nő által felvázolt helyzet valódiságába, -szóval mentsük meg a világot mindhalálig...
"Stephen William Hawking (Oxford, 1942. január 8. –) vezető angol elméleti fizikus. Nem csupán kiemelkedő szakmai sikerei által ismert, hanem a laikusoknak szóló ismeretterjesztési munkássága révén is azon kevés tudós közé sorolható, akik részei lettek a populáris kultúrának is"

"
Stephen Hawking munkásságának célja röviden; az einsteini fizika nehéz testek által létrejött gravitáció szabályainak összeegyeztetése az - attól markánsan eltérő szabályokkal működő - részecskefizikával. Ha ezt a két területet sikerülne egy közös elmélettel összevonni az lehetne a „Mindenség elmélete” Forrás: Wikipédia  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /