2015. március 28., szombat

Semis Corp. Az Ostrom

Az ablakok golyóálló áttetsző páncélzatokként lesték az égen feketéllő varjak hadát, s bár nem féltek, a toronyház biztonsági vezetői, döntve vaskos acéltáblákat élesztettek, immár a kilátást csak a külső kamerák képei illusztrálták.
 Persze kevesen nézték a kivetítést, a riadószirénák és az instrukciók egyértelművé tették, irány a mélységi bunker, és ez alóla csak a katonák és a vezénylő személyzet volt kivétel. -De végül is támadás alatt állt a Semis gigavállalat, Bostonba található mindhárom épülete, és ez nem volt a Földön mindennapos dolog. Szerencse vagy csak kísérlet, ám maga a város is kiállt a legnagyobb szponzora mellet, és ennek is köszönhetőn a mesterséges intelligenciával rendelkező égi szörnyek, minden kísérletük ellenére sorra hullottak, halott madarak ketyegő fogaskerekekkel és művérrel éltetve és elhullva.
 -John Noll még mindig az üvegkupolából szemlélte a harcot, miközben a teljes páncélzatú sötétkék gyalogosai karabélyaikkal fedezték a légvédelmi ágyúkat, így iktatva ki a kamikaze akciókat, melyek sajnos jelentős kárt tettek a déli torony véd-rendszerébe. Ám szerencsére a legújabb jelentések szerint útba volt egy komoly légi cirkáló, olyan pajzs és tűzerővel, mely letakaríthassa percek alatt a szürke égbolt  fekete szörnyetegeit.

-Páncélos légvédelmi járművek gördültek ki a tornyok mélyéből, további csapást mérve a varjak hadára, az ég úgy festett, mint egy szürreális sci-fi festmény. A robbanások, a széthulló biomechanikus lények kimúlása és a magasságot beszínező jelzőfények, totálisan elrugaszkodott volt a bolygón megszokott összképtől. Ezt a cég vezetője is tudta, és közvetlen bizalmasai a helyzetet elemezve teljes riadót rendeltek el, a cég összes védelmi erővel rendelkező telephelyén, a planétán és azon kívül is. -Egy vakmerő felvetés szerint több cég fogott össze a Semis zöld projektjei miatt, de ezt még John is vakmerő meglátásnak vélt, ez egy totális élet-halál harcról szólna és milliók halálával.  Noll, inkább egy igen költséges figyelmeztetésnek tartotta, persze amíg nincs világos kép, bár mi megtörténhet és bár mi igazolódhat.
 Bár mi, s e pillanatba feltűnt a "Szent Tűz" névre keresztelt cirkáló amely vöröses testén a cég logója és a hármas szám ragyogott, miközben rakéták százait kezdtek okádni, melyek saját értelműktől, követve kiszemelve egy-egy varjút és elkerülhetetlen haraggal üldözték a szárnyas lényeket, a megsemmisülést elkerülhetetlenné téve.
 Persze a fekete madarak is reagáltak és tucatjával rohantak a cirkálónak, ám még a páncélzatának sem volt dolga, mert erőmező jelenve meg a hajó körül, ott robbantak fel a támadók, semmit nem értek el rohamaikkal, illetve annyit, minél több támadás érte a energiamezőt, a generátor, annál erősebb pajzsot épített, a robbanások energiáját hasznosítva fel. Igaz ez hosszútávon feltöltődéssel járva a személyzetnek időlegesen ki kell majd kapcsolniuk. De ez odébb volt, és még akkor is ott volt a nyers páncélzat, amely könnyen ellenalhatott a támadó madaraknak. Igaz, erre nem igen kerülhet sor, mert a felvonult fegyverzetek egyre tisztábbá tették a Boston feletti eget, és a ritkuló varjakkal ellentétben az esőcseppek egyre csak sűrűsödtek, bár ez nem igen volt újdonság manapság ... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /