2015. március 6., péntek

A Torony

 A tornyot már az idő zabálta, marcangolta és senki nem volt aki segítsen. De ki is segíthetett volna, mikor az emberek kihaltak és a planétán néhány robot élt egy-egy bunker kolónia képében.
Persze ezt a torony nem igen számlálta, miként az időt sem, mely testét vírusként fertőzte. A több tízméteres, egykor katonai őrtorony, már automata gépágyúiba sem bízhatott, mert bár még csattogtak, de muníció nélkül, csak a díszletet szolgálták.
 A torony nem tudta, belső komputere már rég kiégve, alkalmatlan volt, minden információ kikeresésére is, miként a pásztázókamerák is halott képeket adtak, mozgásképtelen dögökként bámultak csak úgy előre.
 S hogy látták-e a nagy bombázásokat, az ember és ember háborúját(?) természetesen igen, sőt egykor nem egy gyalogosrohamot is visszavert. Az épület körüli kifehéredett csontmaradványok nem hazudtak, igaz, nem is kérdezte őket senki, még a torony sem, pedig még némi öntudata pislákolt, a tartalék energiaforrások némi fény szolgáltattak, ám annyit nem, hogy gondolkodjon is.
 Igaz sosem kellet túl bonyolult dolgokról döntenie, a védmű személyzete tette a dolgát, még a nagy villanásokat követőn is. Igazából jó helyen voltak, a falak védtek sugártól, gáztól és nem kevés lövedéktől.
 Minden volt, ám egy nem, a megértés! -A katonák egymásnak estek, féltve a tartalékok megfogyatkozásától, így egymást öldösték. Volt ki fojtózsinórt használt, akadt aki tőrrel igyekezett megoldani problémát, és egy zászlós szolgálati pisztolyával törekedett a túlélését biztosítani. Pedig teljesen fölösleges volt, az őrnagy tudta, de hiába beszélt a hetek múltával egyre terjedt az őrület, melynek végén, nem a pont jelent meg, hanem az őrnagy egy végső döntéssel oldotta meg az eszelős öldöklést. -Egy gombnyomás és kivonta az oxigént a torony belsejéből egy augusztusi éjszakán, és így ért végett a kiszolgálószemélyzet története, 25 élet ment át egy másik dimenzióba, előtte a gyilkolások végett 10, és így aztán ennyi.
 Az időjárás most szeles volt, most a felhők is az égen tornásztak és most a savas-eső is csepegni kezdett, csepegni és az épület testébe sebeket ejteni...   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /