2016. november 7., hétfő

Angyal Háború 2


A Noé méltóságteljesen szakadt le az űrbázis megviselt testéről, s bár a bázis volt születésének helye, növekedésének támogatója, most még is elszakadva, hatalmas árnyat vetett, a szülőhelyére az  eltörpülő Prométheusz bázis kopott, megtört arcára.
 Az űrhajó nem csak a bázisnak kívánt búcsúst inteni, az űrhajó a kiválasztottakkal az egész megmaradta emberiségtől el akart köszönni, a fedélzetére feljutottakkal egy új Föld reményébe messzire szárnyalni.
 -Nyomorúság volt a planéta felszínén az élet, az angyalok nem kímélték a gonoszságtól átitatott emberi lényeket. A Noé már mozdult, miként az Ázsiába még magasodó űrlift is megremegve, úgy tetszett köszönni kívánt, de ez nem egy szemérmes búcsú integetés, hanem a halál volt. Egy állami terrorszervezett, mely kimaradt a feljutás privilégiumából, bosszútól hajtva, úgy gondolták megostromolják az űrliftnek is otthont adó, sivatagba meghúzódott objektumot. Eséllyel jöttek, a biztonsági erők maroknyian, a Noéra feljutni szándékozók százezren. Mert bár a csoport tudta, már lekésték a nagy hajót, de a siker érdekében meg kellett hülyíteni az embereket, és ez ilyen kaotikus időkbe még könnyebb feladatnak számított, igaz sosem volt nehéz, mi több az ember hajlamos volt a primitív ösztöneinek engedelmeskedni, teljesen kivetkőzve emberi mivoltából, végül is az ÚR pont ezért kívánta elsöpörni a Föld legmocskosabb élősködőit.

 Lent a pokol tombolt teljes lendülettel, a Noé egy rátermett kapitány vezérlete alatt a Hold felé közeledett, a kráterek már szemmel is jól kivehetőek voltak, miként a helyzetjelző fényeitől pislogó New City a Hold egyetlen városa is. A férfi aki hitte Istent és midőn megszólította, ő bevállalta, hogy az emberiséget nem engedi elmenekülni, és a űrhajót a Napba fogja navigálni. Tudta nehéz feladat lesz, tudta több tucat tiszt, kamera és mindenkit éjjel-nappal figyelő androidok mellet kell megtennie, azt amire az ÚR megkérte! Úgy gondolta meg tudja oldani a feladatott, ám ahogy a Holdi város fényeit nézte, elgondolkodott, itt vajon mi fog történni? -Mert a hírek szerint sem New City sem a Holdon található bánya és megfigyelőállomás mentes volt az angyalok támadásától. Igaz, kérdéses volt a város túlélése ha a Földről teljesen eltűnik az emberi faj, és nem csak a már így is megcsappant utánpótlások miatt, de a tudat által is, hogy ők az utolsó emberek, nem a Földön, hanem a Holdon, soha nem jutva vissza az anyabolygóra. Ez természetesen az elme megbomlását okozhatja, persze a Noé fedélzetén is, és ezen az egészen eltöprengett a kapitány, valahogy a meggyőződése kicsit meginogni érezte, talán nem is kell a Napba irányítani az űrhajót???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /