2016. február 14., vasárnap

Sötét Világ

 Összeégett holttestek tucatjai jelezték az eretnek lázadás legújabb hullámát. A kiérkezett inkvizítor a még füstölgő ház egykor volt árnyékába állva, a dolgukat végző helyszínelőket szemlélte. Neki nem volt dolga a nyomozás folyamatával, neki annyi feladata volt, hogy beérje és kivégezze a perem menti falvakat fosztogató és lakosait gyilkolászó eretnek hordákat.
 Az idő sürgette, bevált szabály, ha egy bizonyos időn belül a kiküldött egyházi ember nem tudja felgöngyölíteni az ügyet, mozgósítja a helyi érsek, a legközelebbi tengerészgyalogos bázist, és büntető expedíció keretében, a peremen túli településeket felperzselik.
 John Renner nem volt szentimentális, a küldetése mindig világos és egyértelmű volt és ő az szerint is cselekedett. Ha a haderő büntet, hát büntet, végül is az eretnekek sem válogattak és válogatnak, ám John úgy vélte, ne pusztuljon, még ha Istentagadó is a balga ember, fölöslegesen, pláne ha van más variáns, és volt, hisz ha ő leli meg a bűnösöket, nem fog ártatlan vér folyni, és ráadást az eretnekek is kétszer meggondolják mit is cselekednek, hisz az egyház csalhatatlan képviselői, mindig meglelik a valódi bűnösöket.
 Elmélet, az inkvizítor, hivatásából fakadón számos esetbe volt kénytelen büntető hadjáratot vezetni, de az nem azt jelentette, hogy feltétlenül ez a cél! -Igaz a valódi megoldás, az eretnekek végleges felszámolása. Viszont ez még kivitelezhetetlen, a civilizált és hithű világ túl kis helyre szorult a nagy összeomlást követőn, így hiába a katonai fölény, ha a peremen túli hordák, csoportok egyesülnének, komolyan megremegtetnék a Birodalmat.
 Persze az egyház misszionáriusai, kik bátran bemerészkednek az ellenséges területre, amennyire csak tőlük telik, igyekeznek viszályokat teremteni, hiszen fő feladatuk a külső zóna népeinek ellenségeskedésének szitása, a Birodalom létének az ő munkájuk nagyon fontos pillére.

 A kortalan férfi ki, bíbor vértezetében messze kitűnt a többiek közül, jól tudta, amint a eretnekek nyomába ered, lemetszett fejekkel visszatérve, a díszes páncél álcázórendszerét aktiválnia kell, így ugyanis kimerészkedni, egyenlő lenne az öngyilkossággal.
 -Később, most még miután a hatósági személyek végeznek, neki maradnia kell, és a hely szellemét szólítva, valódi információkra van szüksége, csak remélve, hogy a hullaházba a boncmester a retinavizsgálatok során talál lenyomatott. Bár égésnél kicsi az esély a szem éppen maradásának. Nem véletlen, hogy sok eretnek megvakítja áldozataikat, megfosztván a rendészeti erőket a gyilkos/gyilkosok arcának megpillantásától, mert ugye a szem mindent elárul, még a halott ember szemei is, ha meg nem semmisítik.
 Cudar világ, de John minden követ meg kívánt mozdítani, hogy megtalálja a Huggad klán gyilkosait, nem akart katonák élén egy kegyetlen mészárlást levezényelni, mert ha az érsek úgy dönt, kihűlt a nyom és jöjjön a kollektív büntetés, már nincs gondolkodásra és megoldásra idő, jön a vérengzés.
 -Voltak sikerei és akadtak kudarcai, tulajdonképpen az inkvizítor is ember, csak a hite és a képességei teszik különbé, ám messze nem tökéletessé. -John Renner úgy döntött ha lehet a gyilkosokkal végez, s miután elvégzi a rituálét, ha kap segítséget már célirányba haladhat, ha nem, még ott a boncmesteri iroda esetleges eredménye, és végezetül saját megérzése, mely alapján elindulhat egy bizonyos irányba.
 Nem túl biztató, és rengeteg imádság szükségeltetik a helyes megérzések elnyeréséhez, de végül is ezért lett inkvizítor, szolgáljon és igazságot tegyen, e hitehagyott világban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /