2016. február 20., szombat

Egy Pillanatnyi Idő

 -Mit gondolsz, az életbe még van remény? kérdezte a toronyház tetején a mélységgel farkasszemet néző, talán saját magától, talán Istentől várván valamiféle válasz.
-Ha a reményre vársz, egy örök élet is kevés. szólalt meg egy hang és ragadta meg a meglepett férfit, aki, ha nincs a szorító kar, lehet a ijedelemtől a mélybe is zuhan.
-Ki vagy. rebegte a remegő, egy gyönyörű nőt látván, aki visszafogta és ki kérdésére válaszolt.
-Kérdés az, hogy mi az én nevem? firtatta a szőke hajú jelenés, egyszerre tűnve ködlőnek, és a szorításból adódon, igenis valóságosnak.
-Kérdés. nyögte a férfi, a nő unszolására eltávolodva a kígyózó mélységtől.
-Vajon, téged az én nevem tudása vezetett fel ide, ezen épület tetejére? vonta fel szép ívű szemöldökét a kék szemű tündér, kinek öltözéke a férfit a Görög mitológia istennőire emlékeztette. S tagadhatatlan, szépsége vetekedett az istennőkével, ha csak maga is nem volt egy égi tünemény.
-Nem, Te úgy jöttél, hogy...nem is tudom.
-Jó nektek embereknek, sok kérdést tesztek fel még magatoknak is, hol ott jól tudjátok a válaszokat, csak félve tőlük elrejtitek. jegyezte meg a nő, és elengedve a még mindig kissé remegő férfit, egy vasból lévő, szürke dobozra telepedett, ami bár mi lehetett, a felírat kínain díszelgett.
-Félünk, talán igen, mert van egy pont mikor megtelik az ember a negatív visszajelzésektől, és nem látja a jövőt.
-Jövőt(?) de vajon miért is a jövő érdekel téged? Miért nem a jelennel foglalkozol, foglalkoztok? az angyal haragosnak mutatkozott, a férfi pedig ostobának érezte magát, pedig azt sem tudta kivel és miért is beszélget, egy magas ház tetején a kora délutánba, a lenti szellőt, itt már szélnek érezvén.
-Mert a jelen üres. szólalt meg kicsiny töprengést követőn a férfi, ő állt, egy halott ventilátor burkolatának támaszkodva, vagy éppen kapaszkodva.
-A jelen azért üres, mert nem töltitek meg tartalommal, és ha a jelen üres, mond, a jövő mitől lenne telített?! ésszerű válasz volt, és a barna hajú, aki a munkája végeztével keveredett a tetőre, saját gondolatait keresve, nem igen találta a szavakat, a nő viszont igen.
-Élsz ember! amíg dobbog a szíved az élet világához tartózol és míg itt vagy lehetőségek százai várnak, hogy tartalmat keres az életednek. Elhiheted, mikor a szíved megáll, vagy megfagy akkor nem csak, hogy minden kiürül, de el is veszel a semmi pillanatába.
-Ez butaság, hogy törjem szét a láthatatlan béklyókat??? fakadt ki a férfi, valóban úgy érezvén, a fény nem mindenkire egyformán világit.
-Butaság volt a tengeralattjáró, az űrhajó, mi több a dinoszauruszokat is tagadtátok, s ugye ahogy telt az idő, minden eljött és be is igazolódott.
-Ez nem válasz. mosolyodott el a férfi, a rémület mely a tető szélén állva körüllengte a nő megjelenésekor, immár eltűnt.
-Mondok valamit neked ember, rakod a csavarokat a szalaggyárba nap mint nap és beletörődve vagy elfásulsz vagy elkeseredsz. De mi lenne, ha gondolkoznál, mi lenne, ha nem a csavarokkal foglalkoznál? Persze mondod, nem lehet kitörni, de ím az előző mondatom igazolja, hogy igen, mert ha gondolkozol lesz tengeralattjáró, űrhajó és rájössz, nem csak az emberek uralták mindig a földet. a szőkeség elhallgatott, kecsesen felállva, kérdőn nézett a férfira.
-Most mit vársz? tudakolta a barna hajú, igaz már tudta a választ.
-Én(?) nevetett fel a nő,
Én semmit nem várok, csupán az a kérdés, te érted e miről beszéltem.
-Talán. vallotta be a férfi, miközben lent felsikoltott egy mentő szirénája, igazán a realitásba rántva a pillanatot.
 Furcsa volt, az angyal eltűnt, és úgy, hogy nem is lehetett elvesztését érzékelni, mint ha csak az egész egy álom lett volna, álom az ébrenlét birodalmába(?)

2 megjegyzés:

  1. "-Ez butaság, hogy törjem szét a láthatatlan béklyókat??? fakadt ki a férfi, valóban úgy érezvén, a fény nem mindenkire egyformán világit."
    Kedvesem nagyon sok türelemmel és nagyon nagy akarattal! Akard amit szeretnél, de engedd be magadhoz amit Neked szeretnének átadni! Ne taszítsd el magadtól az élet szabad folyásában természetesen hozzád sodródott virágokat életszépségeket!

    VálaszTörlés

Dögvész! / tört verzió /