2015. február 15., vasárnap

A Birodalom

A kép a Warhammer univerzumból származik
 Sötét időben, sötét lelkű emberek születnek, a társadalom maga termeli ki képviselőjét. Ám mikor a gazdaság összeomlott és kitört az anarchia, ők voltak az elsők akik elestek a harcmezőkön.
 Isten akarata, vélte az inkvizíció, az az inkvizíció mely kimentve az emberiséget a öröknek ígérkező éjszakából és a rend eszközével megszilárdította újfent a társadalmi rendszert, és az emberiség újra emelkedni kezdett, túl egy nukleáris tűzön, immár a császár iránymutatásával egyre feljebb törekedve.
 Persze voltak a cégek, a cégek melyek magánhadseregekkel igyekeztek dacolni a törvényes rendel. De a HIT megtörte erőiket és a császár aki egyben az egyház fejének is számított, dragonyosai élén sorra vonta az ellenőrzése alá a renegát területeket és planétákat.
 Ezek voltak a nehéz idők, a krónikák úgy írják a HATALOM HÁBORÚJA, s bár valóba a hatalomról, az irányításról szólt, nem lehet felejteni, hogy a kiúttat a hit mutatta meg. Isten nélkül sem az inkvizíció sem az uralkodó nem diadalmaskodott volna.
 De győzött az igazság, a börtönök, melyek a káosz kezdetekor kapuikat feltárták, milliónyi gaztevőt zúdított a világra. Ma ez már nincs, a bűn azonnali bűnhődést von maga után, így mikor egy gyilkosról biztosra kiderül, hogy ölt, a törvény úgy szól, hogy "
szemet szemért, fogat fogért, életet az életért" és ezt a hóhérok tétovázás nélkül végre is hajtják.
 Persze vannak kisebb bűnök, de vannak távoli bányatelepek is, ahol a vétkes verejtékével vezekel vétkeiért. -Sötétnek tűnhet a végítélet előtti demokrácia felfogáshoz viszonyítva, de ugye az megmutatva gyengeségét, az emberiséget a kihalás szélére sodorta. Az egyház aki akkor dekadens és alkalmatlan volt, nem csak más véres vallásokkal nem tudott mit kezdeni, de saját híveit sem sikerült egységbe tömörítenie. Ma ez másként van, az inkvizíció a sátánizmus és minden eretnek gondolat terjesztőivel szemben kérlelhetetlenül fellépnek.
 A császár mondotta mikor a Mars egy kolóniáját átkos démonkultúra fertőzte meg, vélhetőn az ott élt ősök hagyatékából merítve, hogy "ISTEN EGY, A TÖRVÉNY EGY, A BŰN PEDIG BŰN AZ UNIVERZUM MINDEN PONTJÁN!"
 Az is egy kemény döntés volt! az inkvizíció csatahajója a város fölött lebegve, szabad elvonulást ígért akik tiszta szívből megbánták istentagadásukat, ám akik nem a hajó plazma tűzet  zúdítva a kolóniára TELJES MEGTISZTÍTÁST ALKALMAZOTT!
 Ma már nincs más megoldás, a császár nem engedheti meg, hogy az emberiség ismét a káoszba süllyedjen, s bár ennek ára van, a többség még is hálás a birodalomnak! -Mert bár a HIT szent, de a vallást nem kényszerítik, egy kritérium azért van, a keresztséget mindenkinek kötelező magára vennie, a gonosz ellen ugyanis ez az egyetlen valódi fegyver. S mióta működik a térhajlítás, a pokol is közelebb került az emberiséghez, a pokol a valóba létező túlvilági pokol.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /