2015. január 1., csütörtök

Szürkék

A császárt szolgáltuk, az, hogy az egyház kizárólagos védelmezőjének tartotta magát és az uralkodó körül Inkvizítorok magasodtak szimbólumokkal ékes páncélzatukban, attól mi a szürkék voltunk a galaxis, ember uralta területének legfőbb urának igaz védelmezői.
 Persze hivatalosan nem a testőrség részét képeztük, udvaroncoknak, kegyenceknek véltek minket, így mindig ott voltunk ahol a császár, s bár azt mondják az Inkvizítorok dacolni tudnak a féreglyukakból a hajóinkra támadó démonokkal, a magam részéről úgy vélem, mi meg komisz ellenfelei lennénk az inkvizítoroknak. Igaz, hivatalosan nem létező szolgálati rendként nem az első vonalba harcoltunk. Ám még is mi voltunk azok, kik rendet tettek a nemesi családok vagy egy-egy túl szemtelenné váló gigavállalat vezetői között.
 Na igen, természetesen az egyháznak is megvoltak és vannak az eszközei, már csak az űrutazás monopolizálása által, mert ugye ki merne egy féregalagutat nyitni egy védőpap nélkül. S ki ne fizetné meg a drága birodalmi platinát, ha a biztonságos kereskedésről van szó, már csak azért is, mert nem mindegy, hogy tíz perc, félóra vagy félnap az utazás egy járat segítségével, vagy megy a hagyományos döcögés hónapokba sőt a peremig évekbe mérhetőn az vánszorgás.
 Igaz néhány cég próbálkoztak a démonok ellen a technika eszközeivel, próbálkoztak és volt is eredménye. -Tán tíz esztendeje történt, hogy egy a féreg járatott megjárt kereskedőhajó aki nem kért az egyház védelméből, ó nem kísértethajóként tért vissza a valós űrbe, bár volt ilyen is, nem(!) leszállt a célplanétán, és mikor ajtói kitárultak démonok százai özönlöttek a világra és bár az alkirály, minden a császárság uralta bolygó mindenható ura kivezényelte az erődökből a birodalmi dragonyosokat és a helyi egyház bíborosa is minden inkvizítorát harcba küldte, mire megfékezték a szörnyeket fél év és hetven millió civil halálába került.
 S a vállalat? nos rögvest kivégezték kutatóikat és vezetőiket és a nagytanács a birodalmi döntés hozok azonnal államosították a céget.
 S ilyenkor jó sör mellet felteszik a kérdést azon kevesek akik ismernek, hogy vajon a szürkék mi a francot csinálnak, mikor démonbetörés vagy lázadások vannak. Nos, ilyenkor elmosolyodok és annyit mondok ölünk!

Utószó:   Kik is azok a SZÜRKÉK(?) a birodalom titkos őrzői. Olyan emberek kik mesterei az álcázásnak, az ölésnek és fő eszközükként a mágiának. S hogy az egyház mit is gondol ha gondol is valamit róluk(?) nem tudni, mert a Plútón magasodó Szent Gabriella székesegyház a birodalmi pápa otthona, mily információkkal rendelkezik a szürkékről az TITOK! Az egyház ebben a legjobb, a titok náluk titok is marad, s bár hivatalosan minden mágikus képességgel rendelkező ifjat elvben felkutatnak és inkvizítornak vagy Jezsuitának képezik, akadnak renegátok és kivételek, pláne a perem világokban, ők viszont eretnekeknek számítanak... de mindegy is, mert mindezek mellet a szürkék még is léteznek, még ha nagyon kevesen is tudnak róluk...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /