2015. szeptember 29., kedd

Démonvadászat

 Rohadtul csendes volt az éjjel, a szoba puritánsága ugyan nyugalmat tükrözött, de John nem a nyugalom miatt ült a gyertyától megvilágított helységbe. Éjfél közeledett és még egy reccsenés sem hallatszott, pedig a ház és főleg ez a szoba, amely már évekbe mérhetőn lakatlan volt, furcsa zajoknak adott otthont.
 Nem ördögűző volt és nem is valamely nagy tudású szellemvadász csoport tagja, John Lonn, egy Kivégző volt, a Menny oldalán harcolt a pokol kísértéseivel szembe, de nem tartották sem egyházi sem világi szabályok. A Kivégzőket ugyan a világkormány hozta létre a "Alaszkai gátszakadást" követőn, de teljesen függetlenül működik mindentől és mindenkitől. A szervezetet egy látnok irányította Tibet egy eldugott kolostorából, állítólag a férfit egy arkangyal segíti, de ezt senki nem tudja biztosan, egyféle szóbeszéd ként élt a Kivégzők köreibe.
 De persze nem volt sok jelentősége, a démonok kitódultak a világra és bár az egyház iparkodott megfékezni őket, kevésnek bizonyult, így született meg ezen elit szervezett, melynek tagjainál a szentelt fegyverek mellet a legmodernebb részecskerobbantó karabély is megtalálható volt. Hiába, a túlvilág lényei mutálódva, a régi dolgokra kezdtek immúnissá válni. 
 A férfi sóhajtott, arcát több napos borosta fedte, egyféle pajzsként a világgal szemben, kezében egy rituális kard, éppen megfelelve az elvben itt rejtőző démon pokolba küldéséhez. Ám előbb meg kellene jelennie, és bár a gyertya lángja kicsit táncolt, ez nem a gonosz jelenlétére utalt, hanem a huzatra.
 Az ágy megvetve, szőttessel letakarva, a falak fehérek az egyszerű diófa szekrény legalább húsz esztendeje szolgálta a házat, vonásain és színén már látszottak az idő karmai. Még akadt két szék, egy éjjeliszekrény, rajta a most fényt szolgáló gyertya és egy kikapcsolt lámpa. A falon nem volt feszület, a ház lakói ateisták voltak és amúgy is, mióta meghalt Adam Bren, a ház és egy marhakonzerv gyártással foglalkozó cég alapítója, hát nem igen lakták a helységet, voltaképpen csak takarítás folyt.
 Érdekes história maga Bren élete is, de a démonok nem konkrétan a halála miatt érkeztek. A démonok oda mennek ahol a legkönnyebb áldozatot szedni, és e háznak két kiskorú gyermek lakója is akadt, Bren unokái.

 A gonosz kushadt, John immár sejtette ez egy több napos küldetés lesz, és félő, a dögök nem is e szobába bujkáltak, csupán elterelésként használták a helységet, valahogy a sötét oldal ragaszkodik a régi sémákhoz. John viszont tudta, itt szállóvendéggént az egész épületet, három szint 22 ember a szolgákkal együtt, át kell vizsgálnia, miközben mindenki úgy tudja, a család egy távoli rokonja.
 Nevetséges, de a ház ura ateistaként a démonokat is tagadja, és nem szeretné a dolgot napvilágra juttatni. Igaz, a Kivégzők nem szoktak ilyen szívességet tenni még milliomosoknak sem, ám pénz helyet a kapcsolat dominált. Paul Bren a elhunyt örököse, ismert valakit aki, szintén ismert egy embert, és ugye a végén már fentről szóltak, legyen diszkrét a dolog.
 Persze a csendes munkának is meg van az előnye, de sokkal több a hátránya, és az időveszteségről már nem is kell beszélni. De John bevállalta ezt a kört, így nem volt túl feszült ez miatt, sőt kicsit, ironikus, de szórakoztatta a bújócska a démonnak vagy démonokkal.
 -Ez volt, a karpánt szerű műszer nem jelzett, a megérzése is némaságot tükrözött és a gyertya lángja sem kezdett örült táncba, a gonosz jelenlétét ily módon jelezve. Bár kétségtelen, már a ház atmoszférája is sejtette, itt nincs rendbe valami, de a hagyományos kitelepítés és csali használat, majd roncsoló fegyverrel a pokollény legyőzése módszer nem működött, a kapcsolatok miatt nem működhetett...

2019-12-02 Alaszka, a Lake Minchumine közelében fekvő, az Amerikai Légierő  Wolf nevű titkos bázisán a térhajlítással kísérleteztek. Ám a térgörbítés helyet egy dimenziórést nyitották akaratlan, s innentől számítva elkezdtek áramlani a démonok. A bázist még ezen hónap közepén lebombázták és a helyet még a térképről is törölték, de már ekkor sok ezer pokolfajzat lépet be a mi világunkba, s minden sikeres megszállással csak egyre többen lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /