2015. szeptember 24., csütörtök

Haldoklás Útja / a világunk /

 Egy szeptemberi nap volt, egy esőtől mentes, de nyomott hangulatú, mint a nap szúrós pillantása a dőlésszög végett.
Nem számított, sok minden nem számított, mert most ugyan nem látni, de a Hold málladozik a mélységi bányászat következményeként és csak idő kérdése, hogy elveszítve összetartóerejét, meteorzáporral törölje le az életet a föld nevű planétáról.

 John fáradtan ült a kocsijába, colát kortyolt és a külvárosi ház bejáratát figyelte, jelentések szerint, itt egy NEM REGISZTRÁLT DÉMON rejtőzik. No igen, démonok is voltak, a FESZÍTŐ nevű dimenziókaput nyitó berendezés egyik koros mellékhatása. Az egyház azt állította, hogy a szerkezet a POKOLT fúrta meg és onnan árad időnként jó és rossz lények. A tudósok, egy másik sík lakóinak tartsák, akiket a turbulencia átragadott.
 S bár a cél, a Holddal ellentétben, immár nem a nyersanyag és a túlnépesedés próbalámája inspirálta a FESZÍTŐ alkotóit, a gond attól gond lett, és egy új ügyosztály a rendőrség keretein kívül, a FELSZÁMOLÓK kénytelen létrehozása, akik a veszélyes démonok levadászásával foglalkoznak, John is egy Felszámoló volt.

 Démonok, nem igen volt különbség ember és jövevény között, alakváltók voltak. A Johnhoz hasonló vadászok, írisz kamerák segítségével azonosítják az idegeneket. Nem egy ördöngösség, a kamera 100-300 méretig bár ki íriszét beméri és kiszűri a nem emberit, és a megfigyelőeszközt bárhová, így a rozzantnak álcázott, Felszámoló járőrautón is elhelyezhető. Természetesen el s volt helyezve, igaz John T. Parker  ismerte az általa keresett démont, és már csak a likvidálás volt a valódi feladata.
 Igen, ölni kellet, nem is ritkán, hiszen a legtöbb átkerülő idegen zavarában és ijedelmében semmit nem tud a Földi rendszerről, és még ha tudnának is, a bizalom ritka ajándék, és nem osztják minden sarkon, mint a szintetikus drogokat. A gond voltaképpen az, hogy a FESZÍTŐ csak vákuumot teremtett és nincs átjárás, illetve átszippantás létezik, kiszámíthatatlan helyre, hol ott kapu kellene, mert a világkormány a Mars és egyéb planéták ellenében, egy új dimenzió elfoglalásában lássák a reményt, a faj túlélése tekintetében, hiszen a Hold instabil, a katasztrófa pedig éveken belül bekövetkezhet. Persze a hivatalos propaganda száz esztendőről regél, de mint rendesen az állam sosem mondja el a a teljes igazságot.

 Délutánra járt, a nap ezért is vakított, de Parker a kocsi speciális szálvédőjének köszönhetően ebből semmit nem érzékelt belül. Furcsa világ volt, idegenek és emberek, klímaháborúk és több hetes, szinte látást is akadályozó szmog viharok, az ipari termelés vívmányai, és az egyre függetlenedő, a naprendszerben található emberei kolóniák, a Marstól a Titánig, szerte, mind szakítani próbálna a haldokló Földdel.
 Persze ezeket tudva, nem véletlen, hogy a kormányzat a dimenziókapuba lássa a reményt, olcsóbb, mint a űrháború, amely a lázadások miatt zajlik rendesen, és hatékonyabb, mint egy még nem népesített Hold vagy Bolygóra utaztatása a Földi emberiségnek...
 S itt voltak a démonok, a kormányzat némiképpen kiismerve a idegeneket, általában esélyt adott, hogy regisztrálják magukat és egy nyomkövető chip beültetése után, szabadon élhet, még némi támogatást is add a kormány az alkalmazkodáshoz. De ki az ki békés, mikor egy új közegbe kerül, és ki az ki hajlandó regisztrálni, túlzás, mert vannak kik hajlandóak, ám sokan haragot érezve az emberi faj gyilkos ellenségeivé válnak, és ezért is vannak a Felszámolók. Bár John melletti ülésen ott hevert az impulzus pisztoly, a férfi ma nem kívánta használni, a szemei égtek, és eltökélt szándéka volt, hogy beszél még egyszer a démonnal, regisztrálja magát és inkább éljen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /