2017. január 1., vasárnap

KÜLDETÉS az első rész

Spóra támadás érte a Földet, az emberek töredéke bunkerekbe menekült, a többség fertőzött lett és a betegségnek engedelmeskedve a maradék emberi világot is elnyelni kívánták. -Az őrület oly mértéket öltött, hogy az egészségesekért a föld alá is lekapartak, és ha nem volt a menedék páncélfalakkal megerősítve, a betegek bejutva, szörnyű mészárlásba kezdtek. -A régi civilizáció haldoklott, az élelem fogyatkozásával a túlélés lehetősége egyre csökkent. S bár voltak helyek ahol, az ember az embert tenyésztve kannibalizmusba találta meg az ideglenes túlélés kulcsát, a jövő, olyan mint lehetőség, igazából nem létezett...
 Azaz talán mégis, mivel egy kutatócsapat rájött vagy is megtapasztalta, a betegek irtózva a magasságtól, körülbelül 3000 méternél magasabbra nem igen merészkednek, mint ha a spóra veszélybe érezné magát, vélhetőn a a levegő változásának köszönhetőn, legalábbis így vélekedtek a szakértök.

 Hatalmas lánctalpakon gördülő fémborzalom közeledett London felé. A monstrum mozgásérzékelős gépágyúkkal, napalm vetőkkel és négy harci helikopternek is otthont adva, a haderő egyik csúcsának számított. A tűzerő elrettentőnek számított, persze nem a fertőzöttek számára, ők már másként gondolkodtak, egészen másként. Bár az is igaz, hogy a őrjöngő betegek hordái nem igen tudtak bejutni az ilyen mozgó erődökbe, viszont mivel mikor megjelent a járvány ami gyorsan terjedt, az ilyen nukleáris, vírus és baktérium támadás ellen is védelmet nyújtó óriásgép nem igen voltak hadrendbe. Ezen szörnyetegeket igazából egy gyarmatosító háborúkra készítették, a sikeresen, stabilnak minősített dimenziókapu kinyitások korszakába. Ám még mielőtt bevethették volna és az első komoly kontingensek átjuthattak volna, más ismeretlen világokba, megérkezett a spórafertőzés, és onnantól a gyarmatosítás hamar feledésbe merült.

-A hódítások igen, de az elkészült néhány Moving Fortress pont aktuálissá váltak, s ugyan a kevésből is kevesebb maradt olyan objektumba ahol időbe birtokba tudták volna venni a katonák, azért pár darab nukleáris hajtóműveinek köszönhetőn, vélhetőn jó ideig a fertőzöttek halálát jelenthetik. -A London felé haladó titán a BÍBORKA nevet kapta és már egy éve úton van, az utánpótlást a Csatorna-Szigetről szolgáltatták, a sziget mentes a fertőzöttektől és bár ott is a levegővétel védőfelszerelés nélkül végzetes, még is Európa erődjének számított, innen koordináltak minden jelentősebb akciót és hatalmas légmentesen zárt fóliákba teljes erővel zajlott az élelmiszertermelés. Másként nem is igen lehetett, hiszen kint a spórák a konzerveken kívül vélhetőn mindent megfertőztek, az állatokat is.
 -S e harci gép miért is gördült komótosan, mindent legázolva az Egyesült Királyság fővárosa felé(?) - Elvben egy a városba található földalatti laboratóriumba felbecsülhetetlen értékű adatok rejtőztek, az evakuálás idején valahogy lemaradt és a zűrzavarba szinte teljesen feledésbe merült, egészen addig míg egy kutató utalást nem talált az ottani eredményekre. Hivatkozások voltak, vérminták és ha szerencséjük van a laborhoz közeledő katonáknak, még információs lemezekhez is juthatnak. Nem a gyógymód kulcsának számított, a titkos intézetbe inkább a forrást keresték és azt, hogy miként semlegesítsék a spórák hatását. Azaz a túlélők védőruha nélkül is kimerészkedhessenek és a növények és a még létező állatokra ne érvényesüljön a betegség. Ez nem győzelem lenne, hiszen milliárdnyi beteg pusztítja a romokba lévő világot. De legalább a Csatorna-szigethez hasonló biztonságosnak tekinthető helyeken valóban újra kezdődhetne az élet....  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /