2016. december 29., csütörtök

VÉGZETES ÚT

Az űrhajó  irányíthatatlanul szelte a végtelen űrt, a mikrometeorok százával ostromolták az intelligens fémmel burkolt járművet, igaz, igazából nem tudtak végzetes sérülést okozni, ők nem, de az ásítozó, hatalmas fekete lyuk, az elkerülhetetlen végzetet jelentette.
 Mark tudta, talán napjaik vannak hátra, talán csak napjuk, de nem tudott mit tenni, hiszen a mentőtutajok már rég kirajzottak, és valami idétlen sorsolás keretében neki kellet a hajón maradni, neki és Amynek, talán mert ők voltak egyedül az uralkodóházhoz lojálisak, és mint kiderült a KÉK ÁLOM utasszállító valójában egy rebellis fegyvercsempész hajónak bizonyult. -Ez volt, Mark számított mindenre, így a halálra is, csak azt nem, hogy egy ártatlan embert is magával sodor a komisz végzetbe.
 Amy egy kedves nő volt, nem is igen politizált, csak ragaszkodott hozzá, és ez most vélhetőn élete legrosszabb döntésének bizonyult. -Mark próbált alkudozni a kalmárokkal, de mivel a lány nem kívánt élni a túlélés lehetőségével, a KÉK ÁLMON marad. A KÉK ÁLMON ahol valójában csak neki kellet volna.

 Furcsa történet volt, már mint a kezdett. -Mark Zoden ugyanis a császári házhoz közeli körökbe mozogva egy kényes megbízásra kérték fel, s ő elfogadta. Sejtette, hogy semmi nem lesz az, mint ahogy a hírszerzés, elé tálalta, sőt legbelül volt egy olyan érzése, hogy bizonyos köröket immár zavart jelenléte, állítólag túl  nagy befolyással rendelkezett. Persze ez csak rossz pletyka volt, a császár messze nem vette javaslatait komolyan, viszont tény, szeretett csevegni vele, de ez csak emberi mércében jelentkezett, se törvény, se befolyás nem járt a bizalommal.
 Mindegy, már nem volt visszaút, és ez a lázadókhoz közeli hajó tulajdonképpen csak egy csapda volt, néhány arisztokrata összejátszva ezekkel a minden hájjal megkent kalmárokkal, legalábbis a férfi így vélte. Már csak a sorsolásra elég volt visszagondolni, meg aztán ki az a hülye aki elhiszi, hogy pont egy, azaz két embernek nincs hely a mentőtutajokon. -Végül is Mark elismerte, diszkrét és nem brutális leszámolás részese lett, a hajósok nem támadták, nem igen céloztak kilétére, egy tapintatos likvidálásnak lehetett így részese, bár a férfi drága bulinak vélte, hogy ő miatta feláldoznak egy teljes hajót rakománnyal és minden értékkel amit képviselt.

 -Amy félrevonult, nem akarta, hogy Mark lássa könnyeit, nem akarta, hogy egy gyenge nőnek tűnjön, pedig az volt, ám úgy érezte talán, most neki is erősnek illik lenni. -Igaz, hogy mi illik és mi nem a halál torkába, felettébb relatív.
 -Nagyot sóhajtott, igyekezett erőt venni magán, és ugyan a halál felé utaztak, némi büszkeség töltötte el, hogy nem vállalva a túlélést, a számára fontos férfival maradt, minden logikus érvet félrelökve. Már csak azért is, mert még nem volt szerelmes, érzett valamit és ez olyan láthatatlan köteléket képezett, amelyet a kaszás közelsége sem tudott elvágni. Nem tudott, de majd a fekete örvénylés mindent cafatokra tépve egy pontot rak egy meg sem született történet végére. -Mert hogy is volt(?) itt a hajón ismerkedtek össze, és beszélgetést beszélgetés követve kerültek egyre közelebb egymáshoz, mikor is az idillt a kapitány törte, közölve a hajó irányíthatatlanná vált, és el kellene kezdeni az evakuálást. Persze a menekülés zökkenői közepette valahogy kiderült pont egy ember már nem fér fel az utolsó mentőtutajra, és hát pont Mark volt az az egy.
 Azt azért el kellet ismerni a hajó nem az utasszállításba utazott, de mert volt engedélye korlátozott létszám szállítására a KÉK ÁLOM élt a lehetőséggel, és úgy tűnt valamilyen malőr végett elszámolták magunkat, vagy a személyzet vagy a komputer hibájából.-Egy biztos volt, ebből a slamasztikából nem volt kiút, és még a férfi sem kezdett illúziókat regélni, már mint hogy túlélik a rájuk váró végzetet. Pláne mikor kiderül Mark Zoden egy felettébb fontosnak tartott személy volt az uralkodóház szemszögéből nézvén, talán semmi de semmi sem véletlen, még az elmúlás sem, a lány legalábbis így vélte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /