2016. január 21., csütörtök

Sodródva a Vég felé

 Nem akartam megkérdőjelezni a teremtés lényegét, nem istennek születtem, mint sok embertársam, kik önjelölt mindenhatóként szétcseszték a planétát. Hiába, azokba az időkbe a pénz volt az isten és ezt a bálványt illet imádni.
 Nekem ugyan nem sikerült, de a többség szívesen vette a láthatatlan rabláncot, miként azt is, amit a média az agyukba rágott, elfogadva, az úgy kerek és egész. -Nos lehet, hogy kerek volt, lehet, hogy ők élvezték a boldogságot lelki szegénységüknek hála, ám ugye mikor elrontunk valamit, és hát a szerelőket rég szélnek eresztették, a baj hatványozottan nagyobbra sikeredik.
 Először még vigadott mindenki, mikor egy közeledő aszteroidát 7 évvel előre beazonosítottak és a gravitációs vontató elv alapján sikeresen letérítették a Föld útjából. Ami oly önelégültséget szült, hogy megfeledkezett a többség a szemének hinni, mi több, használva nézni és felfogni. S hát a klímaváltozás eredményeképpen megváltozott időjárás, egyszer csak rendesen hazavágta a gabonatermelést, ami élelmiszerhiányba torkollott. S bár a klímamenekültekkel a nulla tolerancia jegyében jártak el a vezető államok, gond nélkül bevetve a legbrutálisabb fegyverarzenált, tanulva a 2015-18-as migránshullámokból, mely vége az első migráns háborúként híresült el, szóval a milliók élete már egy centet sem ért, a természettel azért a tévhittel ellentétbe, nem lehetett hatékonyan háborúzni. -Emlékszem, mikor a Temze-gát megroppant és fél London víz alá került. Na az egy komoly ébresztő volt, a Budapesti tornádóról nem is beszélve, mely úgy döntötte le a Duna parti épületeket, mint a legkisebb fuvallat a kártyavárakat.
 Ekkor már okoskodtak a vezetők és sajnálkoztak, hogy nem tartották be a Párizsi klímaegyezményt, igaz a reálisan gondolkodó ember, tudta, csak baromkódnak a politikusok, hiszen már volt egy dugába dőlt Kiotói paktum is. Mindegy, az emberiség még mindig nem roppant össze. A háborúk folytatódtak, a háborúval tovább növelve a légkör szennyezettségét, és hát ez egy ördögi köré vált, mondván, meg kell védeni magunkat.
 Bár igazából az emberiségtől kellet volna megmenteni a planétát, aki persze igyekezett is lerázni magáról ocsmány élősködőjét. S miközben megszülettek az első Holdkolóniák, talán egyesek sejthettek valamit, bekövetkezett az aminek már a 2000. esztendőbe be kellet volna. No nem az ócska világvége teóriákra gondolok, igaz, nagyon ahhoz hasonló  következett be, ugyanis kitört a Yellowstonei szupervulkán. -Nem volt hirtelen nagy bumm, 5 évünk lett volna a felkészülésre, mert csak lávaszivárgással kezdődött, és jó néhány tudós szólt, ebből lesz a bumm! A hatalom természetesen elbagatellizálta, mondván a szivárgással kiéli magát a szörnyeteg. Ám miközben maszatolták a dolgot, hirtelen megszületett az első állandó Marsi város is, valahogy mindennek sikerült felgyorsulnia, már mint a patkányok érdekét szolgálón. Aztán, mint ahogy várható volt kitört a vulkán, államokat törölve el, a keleti partot szinte teljesen letarolva, miközben a borotvaéles porszemcsék a tüdőket vagdosták a látszólag biztonságosabb városokba. Az ég lángolt, és a tetvek, a világ igazi urai mindezt a Holdról szemlélték, milliárdokat hagyva a másodlagos következményeknek kitéve. Mert jött az éhínség a távolabbi helyeken is, és beállt a tűzvészt követőn az úgynevezett nukleáris tél!
 Nekem szerencsém volt, a gigászi földrengések ellenére a világ másik oldalán a bunkerek vélt biztonságot nyújtottak, ám ezek közül is csak azok, melyek évekre voltak berendezkedve, az én bunkerem, ahol szolgáltam, ilyen volt...

Függelék:

Yellowstonei szupervulkán
"A vulkáni tevékenység következtében felszabaduló kén-dioxid egyesülne a levegő páratartalmával. A létrejövő kénsav miatt pedig így savas esők pusztítanának az egész Földön. Mivel a lebegő részecskék a sztratoszférából visszaverik a napsugarait az egész föld hirtelen lehűlne.
A fotoszintetizáló növények nap hiányában elsorvadnak, ez pedig az állatok és az ember tömeges halálához vezetne."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /