2016. január 4., hétfő

Előadás

Megszűnő gleccserek
 -Miről is szólt az emberiség történelme(?) nem másról, mint a háborúkról. Az okok mások, a de a lényeg a kapzsiság! az előadást tartó férfi elhallgatott és tekintetét végig hordozta a jelenlévőkön. Már nem akart meggyőzni senkit, már nem harcolt a tudatlansággal, ám annyit még is bevállalt, hogy ha felkérik elmondja véleményét, így nem lesz odafent kifogást, "de én ezt nem is tudtam" -De tudtad, csak a fejed a földbe nyomtad!
 Megköszörülve torkát papírt mellőzve tovább mondta gondolatmenetét, úgy vélte, aki nem tud papírok nélkül értelmes előadást tartani, annak nincs is értelme belekezdeni. Na persze, ebből adódna, hogy a legtöbb politikus húzhatna a fenébe, mert nem hogy olvasás nélkül nem megy a dolog, de még amit mond, az sem a saját gondolata, szánalomra méltók.
-Hogy is volt...kezdte a negyvenes, kicsit borostás arcú, nem is akarva gondolni a média manipulált fanatikusokra, mert hihetetlen, de a XXI. századba beteljesedett az Orwelli vízió, 1984
...Róma utakkal, fényjelzéssekkel adta tovább az információt, igaz, volt a birodalom fénykorába valódi újság is, ha nem is a mai formába, de a lényeg, a légiók az információknak köszönhetőn és a jó utaknak, állatába mindenhová időbe érkeztek. Majd jöttek a galambok, futárok, léghajók, kémrepülők, dronok és a legnagyobb hírszerzési forrás az internet! -E információ gyűjtő módok, mind-mind a háborúkhoz kellettek. A háború hozta a legrövidebb idő alatt a legnagyobb hasznot, és a háborúk alatt pörgött fel a tudomány szinte minden ágazata, Csak a második világháború közvetett eredménye maga a Holdra szállás.
 S ma, mikor az információ áradatot gépek okádják és gépek cenzúrázzák, a háború annyira megérett,annyira nyilvánvaló, hogy, igaz a többség elveszik a részletekbe, ám kinek van mersze távolabb tekinteni, teljesen egyértelmű, 10 éven belül, nagy háborúk robbannak ki! itt elcsendesedett, és a kételkedők visszhangjára számítva, már készült a lehetséges válaszokkal, de nem ez történt, perces csend állt be, talán szerencséje volt, és mai látogatói, nem a manipuláltakból tevődött össze.
-Van kérdés. törte ő, a sűrűsödő csendet nem igazán érezve még mire is számíthat.
-S mi lesz a háború oka? egy nő kérdezte, sárga haja a búzamezőket idézte a férfiba.
-Talán a kezdett, a migráns kérdés, a bevándoroltatott tömeg agressziója és az abból születő ellenreakció. S lehet mosolyogni, sok millió idegenről beszélünk, és egy megbukott integrációs rendszer mellett, a bomba időzítője ketyeg. S teszem, hozzá, ehhez fog párosulni a valódi menekült áradat, amit a klímaválság vált ki. Emlékezzünk a Párizsi fiaskóra, ott két fog alatti globális átlaghőmérsékletről beszéltek, ma már szinte a Kiotóihoz hasonlón felrúgva az egyességet a 3 fok a felső határ. Nézettek a térképre, már nem egy települést elnyelt a óceánok, persze nincs nagy dobra verve, de van az internet, lehetne ilyen célokra is használni, megnézni, utána nézni, mi is zajlik a maszlagon túl velünk, körülöttünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /