2017. április 27., csütörtök

Küzdelem

Az inkvizítor a zord időt nézte a város felett lebegő űrhajó panoráma ablakán keresztül. A savas eső a szmogot mosta vissza a metropolisra, úgy gondolta, vissza a feladónak. A férfit nem érdekelte a hanyatló emberi civilizáció, nem érdekelte, mert úgy vélte az idő a fénynél gyorsabban közeledik, mikor az ÚR lesújt ezen élősködő vírusra, melyet emberiségnek is neveznek.
 Nem volt joga ítélkezni, de az embereknek sem volt joguk milliónyi fajt kiirtani, szeméttől élhetetlen óceánokat teremteni, a bolygó belsejét kiforgatni és az erkölcsöt, sőt saját hitüket szemen köpve az erkölcsi fertőt brutális módon visszahozni.
 Legyintett, elhessegette a nyomasztó gondolatokat, elhessegette a galaxisok közepéről a Föld felé közeledő végzetet, és konkrét feladatára irányította elméjét, egy démont meglelni, egyet a rengeteg közül melyek immár a patkányoknál is szaporábban uralkodtak az emberek között, hiszen ahogy a hit megtört, az erkölcs összeomlott, a sátán egyenes utat talált, és szolgái által élt is a könnyű lehetőséggel.

 Szent György, ez volt a inkvizíciós hajó neve, és a Titán holdról érkezett, ahol az Új Vatikán magasodott, távol a mocsoktól, a mocskosoktól. Ám mert míg az egyház létezik, kutya kötelessége harcolni az immár túlerővel rendelkező gonosszal. -Az egyház harcolt, és bár nem volt annyi keresztes és inkvizítor, hogy jelentős eredményeket érjenek el, egyenlőre cselekedhettek, a világkormány még eltűrte a vallás jelenlétét, igaz az emberek hitetlensége kapukat nyitott a pusztulás irányába. A sátán is cselekedet, hiszen a hit számára is fontos eszköz volt, ugyanakkor kétségtelen, a gonosznak meg volt az a hitvallása, hogy attól, mert te nem hiszed, ő ott van, és létezik!
 John Merren egy leszállóegységgel közeledett az egyik elhagyott, hajléktalanok által ellepett, egykori templomegyüttes felé. Még a tulajdon az egyházé volt, de papok híján a fenntartása egyrészt értelmetlennek látszott, másrészt a bizonytalan jövő miatt fölösleges, hiszen a kormánynak kedves időtöltése volt a kisajátítás, mert ugyan eltűrték az egyházat, ahol lehetett, mindent megtettek a működés ellehetetlenítse érdekében. Így történt, hogy a a Vatikán úgy határozott, hogy csupán leszállóhelyként őrzik meg az egykori templomot és a hozzá tartozó létesítményeit. Akadt ott egy letisztított terület, pont alkalmas volt a kis és közepes gépek leereszkedésére, s mert a nyomornegyed szélén terült el, egyenlőre nem tartottak rá igényt az ingatlanbefektetők.

 Az inkvizítor, bíbor páncélzatában, oldalán plazma pengével, lassan hagyta maga mögött a leszállóhelyet, a gépe miatt messze nem aggódott, két harci android védelmezte a járművet, akikkel szemben semmi esély nem volt még egy nagyobb fosztogató bandának sem.
John az a bizonyos lepukkant ház felé lépdelt a szeméttől és csótányoktól hemzsegő utcán, ahol a démon rejtőzött. A gonosz friss jövevény volt, még nem akadt pártfogója, és ereje is éppen csak létezett, ami így könnyű célpontnak ígérkezett. Könnyű volt, de mivel a Szent György egy hatalmas monstrumnak számított, nem volt titok New Boston, alvilági lényektől hemzsegő kerületeibe, hogy egyházi egységek érkeztek, s ugye még a kormányzat lenyelte, hogy a keresztesek bizonyos dolgokat megtehetnek, igaz, minden kilőtt démon után keményen fizetett az egyház, ugyanis a kormányzat nem ismerte el a démonok létét, ennél fogva gyilkosságnak minősült, egy-egy ilyen akció. De mert még létezett a keresztény lobbi, a dolgot letudták tisztán üzleti szemszögből, egész addig, míg nem egy túl nagy befolyással rendelkező "szörny" nem került az inkvizíció célkeresztjébe. -Persze kerültek, de akkor titkos akciók keretében zajlott a tisztítás, mi több, az egyház igyekezett minél előbb felfedezni a veszélyes démonokat, így kerülve el, a teljes kibontakozásukat.

 A lépcsőn felfelé haladt, az épület olyan üresnek tűnt, mint ahogy látszott, és ugyan ez nem tévesztette meg a páncélt viselő férfit, azt a gyanút azért felébresztette, hogy megeshet elkésve, a gonosz ,már felkészült a fogadására. -A pengét kivonta, a plazma hamar életre kelt és mint fáklya is funkcionált a félhomályos folyóson, amely a hetedik emelet sajátja volt, és ahol a dög is rejtőzött.
 Az jött ami várható volt, az első ajtók elmaradását követőn a 76-os számjelzésű ajtó kivágódva négy örült tekintetű megszállottnak  adott utat, akik rudakkal, pengékkel rontottak az inkvizítorra. A harc nem volt kérdéses, a páncél tökéletes védelmet nyújtott, a plazma pedig vér nélkül gyilkolt, csúnya legó, rakd össze képet hagyva, ha esetleg kiszállna a rendőrség helyszínelés címszó keretében.
 A férfi nem érezhetett irgalmat, nem, mert akik utat engedtek a sötétségnek, a lelkük kapujának megnyitásával, üzletet kötöttek, és hát minden üzleti tevékenységnek meg volt az ára.

 A lakáshoz ért, az ajtó nyitva volt, a démon pedig nem rejtőzve gúnyos mosollyal arcán az inkvizítort várta, ami annyit jelentett, hogy az előjáték, csak egy értelmetlen valami volt, a szörnyeteg a várttal ellentétben fel volt készülve.
-Tudod mi a poén pap?! firtatta a koszos munkásruhát viselő, amúgy harmincas férfi, kinek belsejében a sötétség uralkodott.
-Nincs poén démon. felelte az ajtón belépett inkvizítor, a pengéje még világított, de jól tudta, a teljes győzelemhez a név is kell, a démon neve. Persze ez nem ördögűzés volt, csupán a diadalhoz szükséges momentum, ami annyit jelentett, hogy amint kezdetét veszi az összecsapás, az asztrál színtéren is megkezdődik a harc, és a végső csapást csak akkor vihette be az egyház képviselője, ha e világba kiejti a dög nevét. Ám ehhez előbb győzni szükséges odaát, a sötét árnyaktól hemzsegő asztrális világban.
-A poén pedig az, hogy ma nem győzhetsz! zengte a démon, valami oknál fogva beszélgetést kívánva provokálni, beszélgetést ami annyit jelentett, hogy IDŐ!
 Az inkvizítor nem válaszolt, tudata átlépett az asztrál világba ahol se tér se idő nem létezett és a koromsötét, leginkább sakálhoz hasonlító démonra támadt, ő megőrizve emberi formáját...

...a pillanat elmúlt, a bíborvértezeten egy hatalmas lyuk tátongott, a lyuk pedig utat engedett az emberi belsőnek és a vérnek. -John Merren haldoklott, a démonnak igaza bizonyult, ezt a csatát nem nyerhette meg, mi több a fölötte magasodó emberi külsőbe rejtőző borzalom a vértől vöröslő kezét nézte, melyben oly erőt pumpált, hogy áttörte a vértezetet, és bevitte az utolsó csapást. Az inkvizítor tudta hibázott, de azt is, ezzel is azt igazolta, ő ember, és bár egy tisztátalan lény végzett vele, előbb odaát, majd az ottani diadal fényébe itt is, de a lelke megmarad és az ÚR nem fogja hagyni a mélységbe süllyedni.
-Ugye mondtam, hogy nem győzhetsz. csóválta, szinte szánakozott a fejét a démon, és mintha kint ismét esni kezdett volna...   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /