2015. augusztus 5., szerda

Büntetés!

 A világ nehezen haladt, mindent az emberi gyarlóság uralt és a bűnözés! Az állam, amit világkormányként ismerünk, megunva a börtönök gigantikus költségeit, visszanyúlt egy elfeledett módszerhez, az emberek jó útra térítése érdekében, és ez volt a LOBOTÓMIA!

 Kemény döntés volt, de egy kemény világban, szükséges a kellő bátorság, a nagy döntések meghozatalához, s az állam, meghozva döntését a Lobotómiával kívánta meggátolni a bűnözői hullámot. -Nem volt bírósági tárgyalások, akiről száz százalékig tudták a hatóságok, hogy bűnelkövető, egy speciális osztaggal elfogták és végrehajtották, azonnali ítéletként a koponyalékelést!
 Az eredmények az 1950-es évekből egyértelműek voltak, s bár akadtak kisebb-nagyobb eltérések, a cél egyértelmű volt és a lobotómián átesett bűnözök nem tértek vissza a rossz útra!
 Nyomasztónak festett e világ, miként a szárazságok okozta éhínség, de a vezetők úgy határoztak egy problémát legalább kiütnek, jelentősen csökkentve a zűrzavart és a lázadást. Persze akadtak ellenkezni igyekvő aktivisták, akik embertelennek tartották az állam intézkedéseit, Ám erre is jó volt a lobotómia, az ellenérvelőket is sorra meglátogatták a különleges orvosi egységek, és lassan a tiltakozás hullámai kezdtek kisimulni, miként a bűnözés eltűnni.
 A világ irányítói kiknek a klímaváltozással, a túlnépesedéssel és az élelmezési problémákkal, sorra fel kellet vinnie a harcot, nem engedhette meg az a luxust, hogy évekig vagy örökre eltartson világszerte sok millió bűnözőt, ez nem fért bele a költségvetésbe, és mivel ez az orvosi módszert csak egyszer kellet alkalmazni, olcsóbb, mint a nagy felhajtással történő kivégzések, így nem volt a hatalom urai számára semmi felhozható érv, amely ellenpontként szolgálhatna a lobotómiával szemben.
 Ez volt a jelen, mikor olyan munkákat kreált az állam, hogy hatalmas salakhegyeket egyengessenek el az emberek gépi eszközök nélkül, csak azért, hogy foglalkozást adhasson a munkanélküliek millióinak, bizony nem fért bele, még a bűnözőkkel való drága intézkedések. S mert a módszert igazolást nyert, még úgy is ha drasztikus személyiségváltozások léptek is fel, a lobotómia megnyerte a háborút, és ráadást egyre biztonságosabbakká váltak a legveszélyesebb körzetek is, ami annyit tett, a tömegek elfogadták és támogatni kezdték az eljárást, a halálbüntetésnél jóval emberségesebbnek tartván.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /