2014. július 15., kedd

Jövőkép

 Nem hiszek a csodákban és nem hiszek a megváltásban. Hiszen miféle megváltás az ami csupán a halálról szól, igaz a halál is jobb, mint az élet.
-Élet, mondják tudni kell élni. Erre én azt mondom, tudni kell meghalni. Mert ha már a mindennapjainkat a körülmények birtokolják és életünk homokórája a közelgő véget jelzi, nincs miért küzdeni.
 Persze ilyenkor sokan mondták egykor, hogy bár mikor bekövetkezhet egy pozitív történés. Bekövetkezhet, bekövetkezhetne és egyszerűen soha meg nem történik, ami egy életen át tartó reménykedést teremt, mely végén egy rút pont kerül, bánva az élet minden ocsmány percét.
 Ám ma már nem kell filozofálni, ma egy cél van a túlélés, hiszen mikor kitört a második amerikai polgárháború a gazdasági összeomlás eredményeként és e káoszba sokan tülekedtek az új királyi címre, a világ kifordult helyéből.
 Keletet a nagy Oroszország néven megszületett államok szövetsége uralja, aki teheti oda menekül. Európa nemzetállamokra bomlott, miközben a legnagyobb erő a megújult német-római birodalom. Ám még a németek is kemény harcot vívnak a fél Franciaországot uraló iszlám területi emirátus fanatikusaival. Franciaország bábállam, német irányítással, mialatt Skócia ismét összeolvadt stratégiai okokból Angliával.
 De persze ez csak a felszín, mert miközben acél tornyokról vadásszuk a harcok elől a német birodalom területére igyekvőket, mert dél-Európa komoly háborúba áll az arab és fekete afrikai új hont keresőkkel, a klímakatasztrófa eredménye, már mindenki a Mars és a Holdról beszél, mint a kiválasztottak új hazája...

-Újra töltöttem, több kilométerről végezzük, végezzem ki a menekülőket. Lehet nem Európai és lehet a vén kontinens lakósa, a parancs egyértelmű, -Nem léphet senki a birodalom területére illegálisan. Igaz, legálisan sem igen jöhet senki, legalábbis menekültként nem. Turistát fogadunk, túlélni vágyót nem.
 A kancellár úgy látta ez az ország túlélési lehetősége, nem tarthatunk el senkit és ezt tökéletes precizitással véghez is visszük. A egykori bevándorlókat, akik nálunk dolgoztak, ma francia földön robotolnak és természetesen a mi polgárainknak is dolgozni kell. Immár vagy katona vagy elvégez olyan munkát is amit egykor a vendégmunkások had végzet. Bár el kell ismerni, a módszer működik és a nemzet kezd nemzetté válni. Hiába, nagy változásokat mindig diktatórikus eszközökkel lehet létrehozni... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /