2014. szeptember 24., szerda

A Jövő Cinizmusa 1

 Elgondolkodtam isten létén és azon, hogy az én létezésemnek mennyi értelme is van.
 -Természetesen semennyi!
 No persze már is jönnek a kijelentések, hogy istentagadó, ateista, eretnek, pogány vagy a franc tudja milyen jelzők jelennek meg a nevem mellé.
 Persze leszarom, egy elfuserált világba élek, a pénz az isten és minél több embert leölők annál biztosabb a holnapom.
 Igaz ez még nem ok arra, hogy megkérdőjelezzem isten létét, de ezt nem is teszem, csupán azt állítom, hogy az akit istennek imádtak, nem jó, hanem maga a gonosz, s ez lehetett az ok amiért ma az egyik legjobb megélhetési forma a cégeknek dolgozva embereket ölni és szerveiket a milliomossók javára felajánlani.
 S hogy ez hová vezet(?) a kérdés csak költői lehet, hiszen a túlnépesedés ellen már több tízméteres falakkal körülvet területek léteznek, csak a kiválasztottak kedvéért. Ott aztán csodás parkok, különös fűst semlegesítők és csodás műalkotások teszik pazarrá az amúgy is luxus palotákkal teli zárt objektumokat. S miközben a hosszú életükhöz szerveket szállítunk, az addig ők annyira nem bíznak az emberekbe, hogy android katonákkal vigyáztassák világaikat.
 -Ez van ma, és ehhez vezetett a harmadik korlátozott világégés és a tudatosan kiengedett mutáns ebola vírus és az ő áldása a vérzéses  járvány.
 S mindehhez mi köze a létemnek, és istenhez? a válasz egyszerű, ha jó az isten nem engedte volna a világ idáig való eltorzulását és azt sem, hogy ölni kelljen a túlélésért nap nap után...   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /