2016. március 24., csütörtök

Törvényház

 A törvényháza, egy hatalmas épület ágyúkkal, aknákkal védelmezve. A birodalom majd minden városába magasodott egy ilyen erődítmény, a különleges egységek innen vonultak ki, a besúgok itt jelentettek és ha minden veszni látszott, a rendőrség is a Törvényházhoz fordulva remélt a segítséget.

 A rendőrség korrupt, a városok vezetése még korruptabb és csak a császári hivatal, a Törvényház, az mely valamiféle egyensúlyt képes fenntartani a haderő bevetése nélkül. -Persze a birodalom hatalmas és a mérete miatt minden olykor szétszórtan működik, ám a törvényházak ezt kívánták mérsékelni, és mikor az első "tökéletes" mesterséges intelligencia, mint irodavezető működésbe lépett, a korrupció teljesen kiszorult az eddig is válogatott személyzettel feltöltött birodalmi  törvényházakból. A politika dühöngött, a rendőrség óvatosabb lett és egyre másra törtek ki a császárság elleni lázadások, a pénz beszélt a tudatlan tömeg meg tombolt.
 Kemény évek voltak, a birodalom peremén az önállóság iránti törekvések kezdtek megszületni, részben azért, mert a távolság új kiskirályokat teremtett, és részben azért, mert megérezték a belső világok gondjai általi hatalmas problémát, mely jelentősen gyengítette a központi kormányzást. -Akad planéta ahol a törvényes helytartót megbuktatták és helyi földesurak kezdték bitorolni a bolygót. -Nos ezek ellen is fellépet a Törvényház rendszere, igaz, volt hely ahol a birodalmi dragonyosokat kellett bevetni, oly mértékűvé növekedett az adott felkelés, de szerencsére ez nem volt általános. Ráadást a térkapurendszer kiépítésével a távolság minimálisra csökkenve, a haderő napok alatt tudott reagálni a komolyabb megmozdulásokra is, amik ezáltal elveszítették létjogosultságukat.

-Furcsa, a térkapuk lettek a világ irányításának kulcsai, amire a kalózoktól a cégeken át a hataloméhes politikusok mind-mind vágyakoztak. "Ha a kapu a tied, te döntöd el ki lép be a rendszeredbe", és a hagyományos  hajókkal még mindig hónapokig tartanak az utazások, ami rengetek idő a védelem kiépítésére.
 -A helyzetet az uralkodó hogy erői ne legyenek ennyire lekötve, úgy oldotta meg, hogy a kapuk biztosítását az Egyházra bízta, az egyház meg élve a kiváltságos lehetőséggel az inkvizítoraik által meg is védelmezték a kapukat, ráadást misszionáriusaik így az egész ismert világot bejárhatták. S ami még extra haszonként felmerült az Egyház részéről az, hogy  külön hadjáratokat folytathattak az eretnek szekták ellen, ebből az született, hogy az állam és a vallás egyre szorosabb kapcsolatba került...

 A Titáni Finomítóváros, mely egy ipari komplexum, a hold legnagyobb településeként volt nyilvántartva, természetesen jól elrejtve, távol a turisztikai és nevezetesebb városoktól. -A Finomítóváros, egy metánnal üzletelő vállalat nyomor és rabszolgatelepe, ahol a rendet a cégőrség tartotta fent és még a császári hivatal sem kívánt irodát felhúzni e felettébb veszélyes zónába. A túlkapásokat természetesen a birodalomnak, így közel a Földhöz muszáj volt meggátolni, így rendszeres razziákat tartanak a Törvényház osztagosai, nem nézvén hogy céges katona vagy bérrabszolga. Ebből eredendőn igaz, nem egy félhivatalos tűzpárbaj született a vállalati zsoldosok és a birodalmi egységek között, ami sajnos a birodalom belső területein majd mindennaposnak számított, a cégek túl sokat követeltek. -De nem csak a cégek, a nyomorgók is gyakran fogtak fegyvert, olykor a vállalatok és a birodalom ellen egyszerre, így hát a törvényt felettébb nehéz volt helyesen értelmezni, ezt oldotta meg a tárgyilagos M.I. a törvényházak parancsnokai.

 S ezen kacifántos légkörben a császár elvben nem befolyásolható és ki/kik szembeszegülnek a törvénnyel és ennél fogva az uralkodóval, kegyetlen megtorlásba részesül. Ám ez a papírforma, a gyakorlatban az adó mely életbe tartsa a birodalmat volt a mértékadó, mert ugye ha minden profitorientált vállalattal leszámolna az állam, könnyen megroppanna az egész gazdasági rendszer, ami annyit tett, minden nézőpont kérdése volt. Hiszen az sem látszott ésszerű megoldásnak, ha mindent az állam vezérelne, ezt a bürokráciát képtelenség lenne eredményesen működtetni. Tehát van a kényes egyensúly és a burkolt háborúk a birodalom és a céges alakulatok között, melynek vége általában a megegyezés. Igaz, megtörtént, hogy egy túl nagyra növekedett és követelőző vállalattal a birodalom teljesen leszámolt, tulajdonosaikat likvidálta, a céget feldarabolva szétosztotta a riválisok között, e képen a termelést magát életbe tartotta, és nem is kellet magára vállalnia egy naprendszereken átívelő cég irányítását, hűbér rendszer. -Tehát a birodalom se volt tökéletes, de igyekezett valamiféle egységet fenntartani és megtartani, egészen a Finomítóvárosi lázadás kitöréséig...

/ Titkosított belső információ: a Titán Hold összes Törvényházai összefogtak és egységesen minden erőforrásukat a lázadók megsegítésére szolgáltattak. A Törvényház fegyveresei, nem maradtak semlegesek, nem követték a birodalmi irányelveket és bár sok emberi alakulat semleges maradt, az androidok egységesen tűzerővel is a lázadást támogatták. -A helyzet azonnali mozgósítást igényel a haderő részéről! /        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dögvész! / tört verzió /